Legende

Ledlenser Technologie

ADVANCED FOCUS SYSTEM (AFS)

Galileo zwoer bij de kracht van lenzen; Newton bij de kracht van reflectoren. Ledlenser heeft deze twee technologieën simpelweg gecombineerd in zijn unieke reflector-lens. Het resultaat: het gepatenteerde Advanced Focus Systeem, een systeem om de lichtstraal te focusseren (een smalle, lange lichtstraal om ver te kijken) en te defoccusseren (een brede, perfect ronde lichtstraal voor dichtbij).

RAPID FOCUS

Wanneer je een Ledlenser lamp focusseert of defocusseert, beweegt de reflector-lens in verhouding tot de LED. Bij conventionele, mechanische systemen gebeurt dit vaak door aan de kop van de lamp te draaien. Ledlenser vond deze technologie te traag en te onpraktisch. Daarom ontwikkelde het Rapid Focus: een manier waarbij je de lichtstraal met één hand kan aanpassen door de lampkop naar voor of achter te schuiven. Letterlijk in een handomdraai dus. Bovendien ook makkelijk met handschoenen aan.

SMART LIGHT TECHNOLOGY (SLT)

Deze innovatie maakt van jouw Ledlenser lamp een persoonlijke verlichtingstool met een scala aan lichtfuncties. Dankzij de ingebouwde microcontroller(s) kan je individuele lichtfuncties instellen zoals je zelf wil door gebruik te maken van verschillende drukcombinaties. Op die manier heb je altijd de perfecte lichtstand binnen handbereik.

FLOATING CHARGE SYSTEM (FCS)

Of magnetisch laden. De magnetische schakelaar op de lamp dient daarbij als contactpunt waarop de FCS-lader vastklikt. De batterij wordt vervolgens opgeladen. Ook handig; het FCS dient ook als muurhouder om jouw Ledlenser lamp een vaste laadplek te geven. Naast opladen via USB, kan het systeem ook met een adapter aangesloten worden op een standaard stopcontact of verbonden worden met de sigarettenaansteker in een auto.

TEMPERATURE CONTROL

Hard werk laat onze lampen koud! Dankzij de intelligente en automatische temperatuurcontrole wordt een Ledlenser lamp nooit te warm, hoe vaak of hoe lang je hem ook gebruikt. Dit beschermt jou tegen brandwonden en de LED tegen oververhitting.

DUAL POWER SOURCE

Dit hybride systeem combineert de voordelen van oplaadbare en niet-oplaadbare batterijen en herkent zelf de gebruikte stroombron. Dankzij Dual Power is jouw Ledlenser lamp compatibel met zowel een oplaadbare Li-ion batterij als met niet-oplaadbare Alkaline batterijen. Erg praktisch dus voor lange activiteiten zonder stroompunt.

SAFETY YTRION CELL

Een oplaadbare Safety Ytrion batterij weegt aanzienlijk minder dan een nikkel-metaalhydride batterij en kan tot 5x sneller opgeladen worden dan een lithium-ion batterij. Daarnaast biedt ze meer dan 5.000 laadcycli met amper capaciteitsverlies. Deze technologie wordt trouwens ook toegepast in de batterij van elektrische wagens en wordt gekenmerkt door veilige en lange brandtijden.

NATURAL LIGHT TECHNOLOGY (CRI)

Kwalitatief licht is meer dan een hoog aantal lumen. De kleurtemperatuur van het licht maakt vaak een immens verschil en is van groter belang in sommige toepassingen. De Natuurlijk Licht-technologie van de Ledlenser CRI-Serie produceert daarom een neutraal wit licht met een kleurtemperatuur van 4.000 Kelvin en een kleurweergave index (CRI - Color Rendering Index) van 90. Dit zorgt voor de meest waarheidsgetrouwe kleurweergave. Hierdoor is het makkelijker om kleuren te onderscheiden, en is het ideaal voor bijvoorbeeld kwaliteitscontrole.

OPTISENSE TECHNOLOGY

Of het nu schemert, duister wordt of pikdonker is: dankzij de OptiSense Technologie zal jouw Ledlenser lamp zich automatisch aanpassen aan de lichtomstandigheden op dat moment. De ingebouwde dimmer controleert namelijk de helderheid op basis van de reflectie van zijn eigen lichtinval, én voorkomt daardoor irriterende verblinding.

EMERGENCY LIGHT

Verandert jouw lamp in noodverlichting: als de stroom uitvalt terwijl je Ledlenser lamp in het laadstation aan het laden is, zal de lamp automatisch aanschakelen. Op deze manier helpt jouw lamp om de weg te vinden naar bv. de zekeringskast.

X-LENS TECHNOLOGY (XLT)

Deze technologie is een uitbreiding van het Advanced Focus System. Het laat vrijwel eender welk aantal lenzen samensmelten en synchroniseert hun individuele lichtbundels tot één perfecte lichtstraal. Het resultaat is een hoogwaardige, homogene lichtbundel met krachtige lichtstraal.

MICRO PRISM TECHNOLOGY

Dankzij de Micro Prism lenstechnologie biedt jouw Ledlener lamp een gelijkmatige lichtverdeling voor optimale lichtomstandigheden. Bovendien genereert de technologie niet-verblindend licht met een hoge energie-efficiëntie: aangenaam voor de ogen in donkere omstandigheden, mét een optimale gebruiksduur.

WIDE BEAM

Het breedbeeldformaat van Ledlenser houdt rekening met het menselijke gezichtsveld dat 180° graden horizontaal en zo’n 130° graden verticaal aan kan. De ovale vorm van de lichtstraal en de brede lichtbundeltechnologie verdubbelen de veiligheid: je ziet niet alleen meer, maar je wordt ook beter gezien door anderen.

POWERBANK

Zet jouw Ledlenser lamp in als powerbank en gebruik ze ook om per USB andere apparaten zoals een smartphone te laden.


COOLING TECHNOLOGY

De Cooling Technology van Ledlenser gaat nog een stapje verder dan de gekende Temperature Control. Dit geïntegreerde koelelement gaat oververhitting van de meest krachtige LEDs tegen en biedt zo een lange levensduur en optimale prestaties van jouw lamp.