Frequently Asked Questions

Ledlenser


> Mijn klant heeft problemen met zijn Ledlenser product. Wat moet ik doen?
In geval van een defect, kan je beroep doen op onze RMA-procedure. Hier kan u alle informatie lezen. Verdere informatie over de Ledlenser garantie, lees je hier.  
 
> Wat is het verschil tussen de P7 en de P7R?

De “R” in de productnaam staat voor Rechargeable, oplaadbaar dus. Alle Ledlenser modellen met een R in de naam kunnen dus herladen worden. In dit geval werkt de P7 zaklamp met standaard alkaline batterijen; de P7R functioneert met een Li-ion oplaadbare batterij.
 
 
> Wat is het verschil tussen de P7/GB en P7/TI?

Het verschil zit hem in de verpakking: GB staat voor Gift Box en slaat op een doosje; TI staat voor Test-It en slaat op een blister. De inhoud van beide verpakkingen is identiek hetzelfde.  
 
> Kan ik de lader van mijn Ledlenser lamp apart bestellen?

Dat kan. Bij Ledlenser wordt dit beschouwd als spare part. Neem een kijkje bij onze accessoires om de lader van jouw lamp terug te vinden. Niet meteen gevonden wat je zocht? Neem dan contact op met onze klantendienst voor verder advies: dbs.order@drybattery.be
  
> Wanneer een herlaadbare en wanneer een niet-herlaadbare lamp kopen?

In het algemeen wordt het aangeraden om enkel een herlaadbare lamp te kopen bij regelmatig gebruik. De bedoeling van een herlaadbare lamp (en zijn batterij) is om frequent geladen en ontladen te worden. Wens je je lamp slechts af en toe te gebruiken, dan is een niet-herlaadbare lamp een beter alternatief. Ook wanneer je een herlaadbare lamp een tijdje niet zal gebruiken, raden we aan om de batterij regelmatig bij te laden en volgeladen weg te leggen. De batterij zal namelijk ook tijdens niet-gebruik zachtjes ontladen. Wordt ze dan niet bijgeladen, zal de batterij in diepontlading gaan en sterft ze een stille dood.
 
Indien je een niet-herlaadbare lamp lange tijd niet zal gebruiken, adviseren we om de batterij(en) eerst te verwijderen om uitgelopen batterijen te vermijden.  
 
> Mijn lamp flikkert of schakelt vertraagd in wanneer ik hem aanzet – wat is er mis?

Het flikkerende / vertraagde inschakelen kan technisch een teken zijn dat de gebruikte batterijen te leeg zijn om de lamp goed te laten werken. Vervang dus de batterijen of laad de batterij op.  
 
> Bestaan er accessoires voor mijn Ledlenser lamp?

Voor de meeste Ledlenser lampen zijn accessoires beschikbaar zoals tasjes, allerlei adapters en clipsen, signaalkegels, hoofdbanden, kabels, etc. Onderaan elke productpagina op deze website vind je bij ‘Aanverwante producten’ de compatibele accessoires.
 
> Behalve dat ik bij gerenommeerde merken van alkalinebatterijen blijf, kan ik nog iets doen om het risico op lekkende batterijen te minimaliseren?
 

Ja, enkele tips:

  • Laat lege of zwakke batterijen nooit in de behuizing zitten, omdat de kans op lekkage hierdoor groter wordt.
  • Het is een goede gewoonte om jouw batterij(en) minstens eenmaal per jaar te vervangen.
  • Blijf bij premium merken van alkaline batterijen. Dit verbetert bovendien de lichtprestaties van uw lamp.
  • Gebruik nooit oude en nieuwe batterijen door elkaar.
  • Gebruik nooit verschillende merken of soorten batterijen door elkaar.
  • Probeer nooit batterijen op te laden die niet bedoeld zijn om te worden opgeladen.
  • Inspecteer de batterijen zorgvuldig voordat je ze in jouw lamp plaatst en zorg ervoor dat alle batterijen correct zijn geplaatst (met de + en - polen in de richting zoals aangegeven).
  • Neem de batterij uit dienst als de vervaldatum is overschreden.
  • Belangrijk is dat - als je jouw lamp een maand of langer niet zal gebruiken - je de batterijen verwijdert uit de behuizing en apart bewaart - niet in de lamp zelf.

> Waarvoor staat CRI en wat betekent het?
CRI staat voor Color Rendering Index en slaat op de kleurtemperatuur van het licht. Wit licht kan namelijk warm of koud zijn, afhankelijk van de CRI-index. De lampen van de Ledlenser CRI-serie produceren een neutraal wit licht met een kleurtemperatuur van 4.000 Kelvin en een kleurweergave van 90. Dit biedt een warm wit licht dat zorgt voor een erg waarheidsgetrouwe kleurweergave. Hierdoor is het makkelijker om kleuren te onderscheiden, en zijn CRI-lampen uitermate geschikt voor bv kwaliteitscontrole.

> Wat is de waterdichtheid van mijn Ledlenser lamp?
De waterdichtheid van een lamp wordt uitgedrukt d.m.v. de IP-classificatie. Deze classificatie classificeert het beschermingsniveau van apparatuur tegen binnendringen van vaste stoffen (bijv. Stof) en vloeistoffen (bijv. Water, olie).  

De IP-classificatie bestaat uit twee cijfers:

Het eerste cijfer geeft bescherming tegen vaste stoffen aan.
Het tweede cijfer geeft bescherming tegen vloeistoffen aan. Meer in het algemeen waterdichtheid genoemd.


Wanneer een criterium niet is getest, wordt het nummer vervangen door X (bijvoorbeeld IPX6 geeft aan dat het product niet is getest op vaste stoffen maar dus wel bestand is tegen krachtige waterstralen).